Home / Uitvaartverzekering vergelijken / Crematieverzekering

Uitleg over de crematieverzekering

Wilt u een crematieverzekering afsluiten? Onafhankelijk van welk type uitvaart u wenst, kunt u gebruik maken van een uitvaartverzekering. U kunt zelf spreken van een crematieverzekering, maar houd er rekening mee dat u de dekking ook kunt gebruiken om een begrafenis vorm te laten geven.
Bovendien werkt een crematieverzekering in een aantal opzichten anders dan bijvoorbeeld een autoverzekering. We komen uiteindelijk allemaal te overlijden, waardoor de crematieverzekering hoe dan ook uit zal keren. U spaart als het ware voor uw eigen uitvaart. De uitvaartverzekeraar doet dit voor een groot aantal klanten en kan daardoor zorgen voor een scherpe premie per maand.

Natura verzekering

Kiest u voor een natura crematieverzekering? Dan kunt u uw uitvaart volledig door de verzekeraar laten verzorgen, waardoor u daar zelf geen omkijken naar heeft. Bij het afsluiten van uw verzekering geeft u aan hoe de dekking in elkaar dient te zitten. Denk na over het aantal volgwagens, de uitvaartondernemer en bijvoorbeeld het aantal rouwkaarten. Het voelt wellicht onnatuurlijk om er op deze manier mee aan de slag te gaan, maar u zorgt er op die manier voor dat u de crematieverzekering op een degelijke manier vorm kunt geven.

Kosten van een crematie

Houd er rekening mee dat de kosten van een crematie flink op kunnen lopen, waardoor het verstandig is om een crematieverzekering af te sluiten. Vandaag de dag lopen de kosten zomaar op tot €7.000 of meer, afhankelijk van de elementen waar u gebruik van wenst te maken. In de toekomst zullen de kosten echter verder oplopen. Zorg ervoor dat u een dergelijk bedrag achter de hand heeft, of maak gebruik van een crematieverzekering. U betaalt dan maandelijks een bedrag aan premie, waarmee de verzekeraar er vervolgens voor zorgt dat u de kosten niet door hoeft te schuiven naar de nabestaanden die al een emotioneel verlies te verwerken krijgen.

Crematieverzekeringen vergelijking maken

Wilt u nagaan welke crematieverzekering het best bij u past, of waar u de goedkoopste premie betaalt? U kunt online een vergelijking uitvoeren en er daarmee voor zorgen dat u direct op de hoogte bent van de verschillende mogelijkheden. Ga na waar u zo goedkoop mogelijk premie betaalt, of waar u er zeker van kunt zijn dat de crematie op een waardige manier plaats zal vinden. Vergelijk de crematieverzekering online en sluit deze direct af, zodat dit u uiteindelijk slechts een paar minuten van uw tijd hoeft te kosten.