kapitaal of natura verzekeren

Kapitaalverzekering of een natura uitvaartverzekering?

Bent u van plan om een uitvaartverzekering af te sluiten? Houd er rekening mee dat u kunt kiezen voor een naturaverzekering of een kapitaalverzekering. Dit zijn twee verschillende varianten, waarmee u ervoor kunt zorgen dat men de mogelijkheid heeft om een waardige uitvaart voor u te organiseren. U kunt dit uitbesteden aan de uitvaartverzekeraar, maar u heeft daarnaast de mogelijkheid een kapitaal te verzekeren waar nabestaanden vervolgens een uitvaart van kunnen organiseren.

Wat is een naturaverzekering?

De naturaverzekering zorgt voor een dienstenpakket, in plaats van een uitkering in geld. Het grote voordeel hiervan is dat uw nabestaanden geen omkijken hebben naar het organiseren van de uitvaart, waardoor ze zich kunnen richten op de verwerking van het verlies. U kunt binnen de verzekering aangeven wat u wenst qua aantal auto’s, de rouwkaarten of wellicht de kist die u wenst. Heeft u daar een goed idee over en wilt u uw nabestaanden daar liever niet mee lastig vallen? Dan is het een goed idee om een natura uitvaartverzekering af te sluiten.

Wat is een kapitaalverzekering?

U kunt er ook voor kiezen om een kapitaal uitvaartverzekering af te sluiten. Het voordeel hiervan is dat er een bedrag beschikbaar komt waarmee uw nabestaanden vervolgens een uitvaart kunnen organiseren. Uiteraard kunnen zij dat uitbesteden aan een begrafenisondernemer op het moment dat ze daar zelf niet de behoefte toe hebben. U zorgt voor een optimale mate van flexibiliteit, die uw nabestaanden zo in kunnen delen. U heeft de mogelijkheid om uw wensen in een wilsbeschikking op te nemen, of daar over te spreken met uw nabestaanden, voordat u komt te overlijden.
Wilt u verschillende uitvaartverzekeringen met elkaar vergelijken? Dan is het verstandig om eerst een keuze te maken uit de varianten die er beschikbaar zijn. Het is geen goed idee om een kapitaalverzekering met een naturaverzekering te vergelijken, aangezien u op die manier de bekende appels en peren naast elkaar zet. Het is in plaats daarvan een beter idee om een keuze te maken voor een uitkering in natura of een geldbedrag, dat uw nabestaanden kunnen gebruiken. Vergelijk vervolgens verschillende polissen binnen een van de varianten met elkaar, zodat u tot een voordelige optie kunt komen waarmee u zorgt voor een uitstekende dekking.