Home / Uitvaartverzekering vergelijken / Kapitaalverzekering of een natura uitvaartverzekering?
Personen worden beschermd tussen twee handen

Kiezen tussen een kapitaalverzekering en uitvaartverzekering in natura?

Ben je van plan om een uitvaartverzekering af te sluiten? Houd er dan rekening mee dat je kunt kiezen voor een naturaverzekering of een kapitaalverzekering. Dit zijn twee verschillende varianten waarmee je ervoor kunt zorgen dat er een waardige uitvaart voor je georganiseerd kan worden. Je kunt dit uitbesteden aan de uitvaartverzekeraar, maar je hebt daarnaast de mogelijkheid om een kapitaal te verzekeren waar je nabestaanden vervolgens een uitvaart van kunnen organiseren.

Wat is een naturaverzekering?

De naturaverzekering zorgt voor een dienstenpakket in plaats van een uitkering in geld. Het grote voordeel hiervan is dat je nabestaanden geen omkijken hebben naar het organiseren van de uitvaart, waardoor ze zich kunnen richten op de verwerking van het verlies. Je kunt binnen de verzekering aangeven wat je wenst qua aantal auto’s, de rouwkaarten of misschien de kist die je wenst. Heb je daar een goed idee over en wil je je nabestaanden daar liever niet mee lastig vallen? Dan is het een goed idee om een natura uitvaartverzekering af te sluiten.

Wat is een kapitaalverzekering?

Je kunt er ook voor kiezen om een kapitale uitvaartverzekering af te sluiten. Het voordeel hiervan is dat er een bedrag beschikbaar komt waarmee je nabestaanden vervolgens een uitvaart kunnen organiseren. Uiteraard kunnen ze dat uitbesteden aan een begrafenisondernemer op het moment dat ze daar zelf niet de behoefte toe hebben. Je zorgt hiermee voor een optimale mate van flexibiliteit, die je nabestaanden zo kunnen indelen. Je hebt de mogelijkheid om je wensen in een wilsbeschikking op te nemen of daarover te spreken met je nabestaanden voordat je komt te overlijden.

Welke kies jij?

Wil je verschillende uitvaartverzekeringen met elkaar vergelijken? Dan is het verstandig om eerst een keuze te maken uit de varianten die beschikbaar zijn. Het is geen goed idee om een kapitaalverzekering met een naturaverzekering te vergelijken, aangezien je op die manier appels en peren naast elkaar zet. Het is in plaats daarvan beter om te kiezen voor een uitkering in natura of een geldbedrag dat je nabestaanden kunnen gebruiken. Vergelijk vervolgens verschillende polissen binnen een van de varianten met elkaar, zodat je tot een voordelige optie kunt komen waarmee je zorgt voor een uitstekende dekking.