Home / Uitvaartverzekering vergelijken / Hoe kan ik de kosten voor een uitvaart berekenen?

Hoe kan ik de kosten voor een uitvaart berekenen?

Berekenen op een toestel

Het berekenen van de kosten voor een uitvaart is op zich niet moeilijk, maar het is wel van belang om er rekening mee te houden dat er allerlei factoren een rol spelen. Door met zoveel mogelijk factoren rekening te houden kunt u ervoor zorgen dat de berekening van de kosten een zo goed mogelijk beeld geeft van de daadwerkelijke kosten waar u mee te maken zal krijgen. Over het algemeen liggen de kosten hoger dan veel mensen denken, waardoor u er met een berekening voor kunt zorgen dat u niet voor vervelende verrassingen komt te staan. Door een berekening te maken kunt u veel specifieker een uitvaartverzekering online afsluiten.

Uitvaartkosten calculator

Totale kosten: €0

Gemiddelde Kosten van de begrafenis of crematie

Allereerst is het natuurlijk van belang om de kosten van de begrafenis of de crematie zelf mee te nemen in de berekening, aangezien het over het algemeen om een aanzienlijk bedrag gaat. De kosten lopen per uitvaartverzorger wat uiteen, maar het basistarief bedraagt over het algemeen gemiddeld €1.500. Er wordt nog wel eens onderscheid gemaakt tussen de kosten van een begrafenis en die van een crematie, maar met dit gemiddelde kunt u over het algemeen goed uit de voeten, om een schatting van de kosten te kunnen maken.

Advertentiekosten en kaarten

Daarnaast is het van belang om rekening te houden met de advertentiekosten en de kaarten die u waarschijnlijk wilt gaan versturen. Wanneer u ongeveer 100 rouwkaarten wilt gaan versturen kunt u rekenen om ongeveer € 300 aan kosten, inclusief de porto. De advertenties zijn nog een stukje duurder, aangezien het bij een regionaal dagblad vaak al gaat om € 500. Een advertentie in een landelijk dagblad is zelfs nog een stuk duurder, aangezien de prijzen daarvoor vaak rond de € 1.500 liggen. Dit zijn behoorlijk hoge kosten, waardoor het van belang is om daar binnen uw berekening van de kosten van een uitvaart goed rekening mee te houden.

Kist uitkiezen

Een ander belangrijk onderdeel binnen de kosten van de uitvaart is de kist die de overledene heeft uitgezocht, of die u wellicht uitkiest. Een eenvoudige kist kost al snel €500, waardoor dit een belangrijk deel uitmaakt van de totale kosten. Een eventueel duurdere kist kan er bovendien voor zorgen dat u hier bijvoorbeeld €1.000 of zelfs €1.500 voor uit dient te trekken. Wat dat betreft, is het van belang om het tijdig eens te worden over de kist, of hiervoor gebruik te maken van de wens van uw dierbare die is komen te overlijden.

Overige kosten

Verder dient u bij de berekening van de uitvaartkosten rekening te houden met een aantal andere kosten die erbij zullen komen. Het kan daarbij gaat om de akte van overlijden, die €12 zal kosten, maar ook om het overbrengen van de overledene naar het rouwcentrum of het woonhuis. Verder dient de overledene natuurlijk verzorgd te worden en is het van belang om rekening te houden met de kosten van een lijkwade. Wat dat betreft, krijgt u te maken met een groot aantal verschillende posten, wanneer u de kosten van een uitvaart wilt gaan berekenen, of een schatting wilt maken.