Home / Uitvaartverzekering vergelijken / Is een uitvaartverzekering voor kind en ouderen verstandig?

Is een uitvaartverzekering voor kind en ouderen verstandig?

Geen medische vragen

Een uitvaartverzekering zorgt ervoor dat de kosten van de uitvaart door de verzekeraar betaald zullen worden. Dat heeft als voordeel dat u er zelf niet voor hoeft te betalen wanneer u komt te overlijden, maar is natuurlijk vooral interessant wanneer u zelf niet beschikt over voldoende financiële middelen. Zonder de uitvaartverzekering zouden de kosten naar de nabestaanden worden doorgeschoven, iets waar u hen waarschijnlijk liever niet mee wilt opzadelen. Met behulp van de verzekering zorgt u ervoor dat zij de kosten van uw uitvaart in ieder geval niet hoeven te betalen.

U kunt een uitvaartverzekering afsluiten wanneer u 18 jaar of ouder bent. In een aantal gevallen werken de verzekeraars met een maximale leeftijd waarop u de verzekering nog af mag sluiten. Het is echter goed mogelijk om een verzekeraar te vinden die ook ouderen zal accepteren, waardoor in principe iedereen een dergelijke verzekering af kan sluiten.

Uitvaartverzekering afsluiten voor kinderen

U kunt een uitvaartverzekering afsluiten voor uw kinderen om er al van jongs af aan voor te zorgen dat zij goed verzekerd zijn en daarmee een relatief lage premie per maand te betalen. De uitvaarverzekeraars bieden u vaak de mogelijkheid om uw kinderen tegen een kleine premieverhoging mee te verzekeren, of dat zelfs zonder een premieverhoging te doen. Dat betekent dat u uw kinderen op een voordelige manier mee kunt verzekeren. Aan de andere kant dient u er wel rekening mee te houden dat er op die manier een heel leven lang premie wordt betaald.

Uitvaartverzekering afsluiten voor ouderen

Aan de andere kant is het ook als oudere mogelijk om een uitvaartverzekering af te sluiten, al zult u daarvoor wel enkele hobbels moeten nemen. Zo accepteert niet iedere verzekeraar ouderen, aangezien de kans op een overlijden daarbij groter is dan bij kinderen. Dat betekent in principe dat u minder lang premie zal betalen, waardoor de kosten voor de verzekeraar relatief hoog liggen. Om die reden dient u vaak een wat hogere premie te betalen en zal de uitkering aan de andere kant wat lager zijn. Desalniettemin is het vaak dus wel mogelijk om een uitvaartverzekering af te sluiten en er op die manier voor te zorgen dat de kosten betaald zullen worden. Vergelijk uitvaartverzekeringen voor het afsluiten zodat u de laagste premie betaald.