Valt mijn telefoon onder de inboedelverzekering?

inbraak

Waarschijnlijk geldt voor jou hetzelfde als voor veel mensen: je telefoon is één van je belangrijkste bezittingen. En je neemt hem overal mee naar toe. Zo’n kwetsbaar en waardevol bezit wil je natuurlijk goed verzekeren. Heb je een inboedelverzekering, dan valt je telefoon daar ook onder. Maar daar zitten wel veel voorwaarden aan. Lees hieronder in welke situaties je telefoon goed verzekerd is bij je inboedelverzekering. En wat je extra moet afsluiten om risico’s te vermijden.

Valt mijn telefoon onder de inboedelverzekering?

Ja, je mobiele telefoon valt onder je inboedelverzekering. Een inboedelverzekering is een verzekering voor alle losse spullen in je huis, die dus niet aan de woning vastzitten. Denk daarbij aan je meubels, gordijnen, televisie en dus ook je smartphone. Maar let op: je mobieltje is met een basic inboedelverzekering alleen verzekerd in en om je huis. Gebeurt er iets mee op je werk of op straat, dan biedt deze verzekering geen dekking. Tenzij je ervoor kiest om de inboedelverzekering uit te breiden.

Hoeveel geld krijg ik terug?

Schade wordt vergoed tot een bepaald maximumbedrag. Mobiele telefoons zijn meestal tegen nieuwwaarde vergoed. Dit betekent dat je een bedrag terugkrijgt waarvoor je een vergelijkbaar nieuw exemplaar kunt kopen. Is je telefoon nog maar 40 procent of minder waard dan de nieuwwaarde? Dan krijg je alleen de dagwaarde vergoed. Dat is dus minder dan de nieuwwaarde.

Welke schades vergoedt de inboedelverzekering?

Heb je een inboedelverzekering, dan is je telefoon verzekerd voor schade door bijvoorbeeld brand, storm, blikseminslag en inbraak. Dit zijn allemaal vervelende dingen, waar je zelf weinig invloed op hebt. Een inboedelverzekering dekt geen schades die jij zelf veroorzaakt. Smartphone in de wc laten vallen? Het scherm kapot gestoten tegen de punt van je tafel? Helaas, een basis inboedelverzekering keert in dat soort gevallen niet uit. Ook nu geldt: je kunt je inboedelverzekering uitbreiden zodat je wel dekking hebt in dit soort situaties. We vertellen je er hieronder meer over.

kapotte smartphone

Uitbreiden telefoon inboedelverzekering

Er zijn verschillende mogelijkheden om je inboedelverzekering uit te breiden om extra risico’s te vermijden.

Allrisk verzekering

Wil jij bijvoorbeeld een verzekering voor telefoon laten vallen, waterschade en stoten? Kortom: een verzekering die óók schade dekt die je zelf hebt veroorzaakt? Overweeg dan een allrisk inboedelverzekering. De allriskdekking is de meest uitgebreid mogelijke dekking bij een inboedelverzekering. Hiermee ben je verzekerd voor ‘alle van buitenaf komende onheilen’, ook buiten je eigen huis.

Buitenhuis dekking

Je kunt je inboedelverzekering ook simpelweg uitbreiden met een buitenhuis dekking. Je telefoon is daarmee wereldwijd gedekt. Belangrijk om te weten is dat niet alle verzekeraars deze dekking aanbieden. 

Kostbaarheden verzekering

Vind je het bedrag dat jouw inboedelverzekering uitkeert bij schade te laag? Dan zou je de verzekering kunnen uitbreiden met een kostbaarhedenverzekering. Vaak geldt die dekking dan ook buitenhuis.

Dubbele dekking inboedelverzekering en telefoonverzekering

Als je een nieuwe telefoon aanschaft, krijg je vaak het aanbod om meteen ook een telefoonverzekering af te sluiten. Een telefoonverzekering biedt doorgaans wereldwijd dekking tegen verlies, beschadiging en diefstal van je telefoon. In de voorwaarden van de telefoonverzekering staat in welke situaties je wel en niet gedekt bent. Als je al een inboedelverzekering hebt en ook nog eens een telefoonverzekering afsluit, ben je in en om je huis dus dubbel verzekerd.

Conclusie

Je telefoon valt onder je inboedelverzekering. Dit betekent dat je telefoon verzekerd is tegen schade door onder andere brand en diefstal in en om je huis. Wil je extra risico’s vermijden? Kies er dan voor om je inboedelverzekering uit te breiden met buitenhuisdekking of een kostbaarhedenverzekering. Een allrisk inboedelverzekering biedt de meest uitgebreide dekking, ook voor schades aan je telefoon buiten je huis. Zelfs als je je smartphone in de wc laat vallen.

Lees meer over inboedelverzekeringen. Of bereken meteen wat voor jou de meest geschikte inboedelverzekering is.

Geplaatst op 13 maart 2017

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *