Home / Blog / Veel mensen niet verzekerd tegen faillissement vliegmaatschappij

Veel mensen niet verzekerd tegen faillissement vliegmaatschappij

De meerderheid van de groep mensen die reist met het vliegtuig sluit geen vliegticketverzekering af. De reisorganisatie World Ticket Center (WTC) heeft daar onderzoek naar gedaan en kwam tot deze opvallende conclusie. Het WTC is een van de grootste zelfstandige reisorganisaties die we in Nederland kennen.

Verzekerd tegen faillissement

Met een vliegticketverzekering is het mogelijk om een verzekering af te sluiten tegen een mogelijk faillissement van de vliegmaatschappij. Met die verzekering in de hand is het mogelijk om het aankoopbedrag van het ticket terug te krijgen, wanneer zich een dergelijke situatie voordoet. Het lijkt er echter op dat veel mensen zich niet bewust zijn van de mogelijkheid om hiertegen een verzekering af te sluiten. Het is in die zin dan ook minder verwonderlijk dan ongeveer 60% van de mensen niet voor deze verzekering kiest, maar dat baart de organisatie aan de andere kant wel zorgen.

Economisch mindere tijden

Sinds 2001 zijn er binnen Europa ongeveer 90 vliegmaatschappijen failliet gegaan, waardoor het een verzekering is waar men wel degelijk wat aan kan hebben. Zeker nu het economisch allemaal wat minder gaat is de kans groot dat er meer faillissementen zullen volgen. Het is dan verstandig om een vliegticketverzekering af te hebben gesloten, aangezien de kosten anders niet terug te halen vallen en er over het algemeen een hoop geld mee gemoeid is. Met behulp van de vliegticketverzekering is het mogelijk om een bedrag van maximaal €1500 per ticket terug te krijgen.

Kosten van de vliegticketverzekering

Vliegticketverzekeringen is bovendien niet erg duur, waardoor het een goed idee is deze bij een volgende reis af te sluiten. De kosten van de verzekering bedragen over het algemeen ongeveer €6, waardoor het afkopen van het risico op een mogelijk faillissement de reiziger niet veel hoeft te kosten.

Plaats een reactie