Home / Blog / Verzekering van uw tablet van belang

Verzekering van uw tablet van belang

Een tablet vertegenwoordigt een relatief grote waarde, waardoor het verstandig is om deze goed te verzekeren. U hoopt er natuurlijk niet mee te maken te krijgen, maar het kan altijd zijn dat er wat mee gebeurt, of dat uw apparaat zelfs gestolen wordt. In dat geval is het van groot belang dat uw tablet goed verzekerd is, zodat de kosten gedekt zijn en u snel over een nieuw exemplaar kunt beschikken. In veel van de gevallen is uw tablet echter al verzekerd binnen een van de lopende verzekeringen, waardoor het lang niet altijd nodig is om een specifieke verzekering af te sluiten.

Tablet binnen inboedelverzekering of kostbaarhedenverzekering

De tablet valt allereerst vaak binnen de inboedelverzekering, aangezien deze logischerwijs onderdeel uitmaakt van de inboedel. Let er hierbij wel op dat sommige verzekeraars maximaal een bepaald bedrag aan elektronica verzekeren. Indien uw apparaat van een te hoge waarde is kan het daarnaast verstandig zijn om een kostbaarhedenverzekering af te sluiten. Op die manier zorgt u ervoor dat de volledige waarde gedekt is. Bovendien geldt de kostbaarhedenverzekering voor uw tablet vaak ook in het buitenland, of bijvoorbeeld wanneer u de deur uit gaat.

Reisverzekering voor tablet

Indien u uw tablet mee wilt nemen op vakantie is het daarnaast verstandig om eens goed te kijken naar uw reisverzekering. Uit recent onderzoek is gebleken dan 9 op de 10 verzekeraars de kosten van een gestolen of beschadigde smartphone niet volledig dekt, waardoor ook de dekking voor uw tablet tegen zou kunnen vallen. Sla de voorwaarden er in ieder geval een keer op na en zorg er in het geval van een beperkte verzekering voor dat u actie onderneemt. U kunt dan uw bestaande verzekering uitbreiden, of een speciale verzekering voor uw tablet afsluiten, zodat u er onbezorgd gebruik van kunt maken.

1 gedachte over “Verzekering van uw tablet van belang”

Plaats een reactie