Home / Blog / Verzekeringsmaatschappijen vergelijken populair

Verzekeringsmaatschappijen vergelijken populair

Er zijn veel verschillende verzekeringen en verzekeringsmaatschappijen, zorgverzekeringen, reisverzekeringen, autoverzekeringen, inboedelverzekering etc. Met al deze verzekeringen ben je ergens tegen verzekerd. Door de verzekeringsmaatschappijen met elkaar te vergelijken krijg je inzicht in de verschillen tussen de verzekeraars. In dit artikel zullen wij bekijken wat het nut is van verzekeringen.

Zorgverzekering verzekeringsmaatschappij

Als wij nu eens de zorgverzekering wat beter bekijken. Een zorgverzekering is in Nederland verplicht. Elke Nederlander moet verplicht een zorgverzekering hebben. Met deze zorgverzekering ben je verzekerd tegen kosten in de zorg. Dit betekend dat de verzekeringsmaatschappijen bepaalde kosten vergoed, bijvoorbeeld een operatie in het ziekenhuis. De dekking en premie verschilt per verzekeraar, elke jaar je zorgverzekering vergelijken met andere aanbieders kan veel voordeel opleveren.

Autoverzekering verzekeringsmaatschappij

Een autoverzekering heb je in drie varianten, de WA, WA+ en All RISK. De WA verzekering vergoed alleen schade aan de “andere kant”. Stel dat er een ongeluk gebeurd door jou schuld, dan wordt de schade die de andere auto heeft gekregen vergoed door je verzekeraar. Bij de WA+ geld precies het zelfde, alleen ben je extra verzekerd. Je eigen auto is dan verzekerd tegen diefstal en brandschade. De ALL RISK verzekering is de duurste verzekering, maar ook de meest complete. Alle schade wordt vergoed, ook schade aan je eigen auto.

Verzekeringen zorgen er voor dat onkosten bij schade worden vergoed door verzekeringsmaatschappijen. Hoe hoger het schadebedrag kan zijn, hoe meer je betaald voor verzekeringen.

Plaats een reactie