Home / Blog / Wat is een levensverzekering?

Wat is een levensverzekering?

Wilt u geld opzij zetten voor later? Dat kunt u doen door daar zelf voor te sparen, maar u heeft daarnaast de mogelijkheid om een levensverzekering af te sluiten. Het voordeel daarvan is dat u er zelf weinig omkijken naar heeft en dat u zelf de discipline niet hoeft op te brengen om bijvoorbeeld iedere maand een bedrag opzij te zetten. In plaats daarvan kunt u op een heel structurele manier vermogen opbouwen voor later, bijvoorbeeld om een pensioengat te voorkomen of ervoor te zorgen dat uw kinderen kunnen gaan studeren. In dit artikel krijgt u uitleg over de betekenis en of het wel of niet verstandig is om een levensverzekering af te sluiten.

Vermogen voor later

Wilt u vermogen voor later opbouwen? Dan kunt u dat op verschillende manieren doen, met behulp van een levensverzekering. U heeft de mogelijkheid om maandelijks premie in te gaan leggen. Heeft u op dit moment een bedrag beschikbaar dat u ervoor wilt gebruiken? Ook dat is goed mogelijk, aangezien u dat bedrag in één keer in kunt zetten om op termijn voor een mooi kapitaal te zorgen. U kunt het bedrag op een later moment in één keer uit laten keren, maar u kunt ook besluiten dat in termijn te laten doen, bijvoorbeeld ter ondersteuning van uw pensioen.

Levensverzekering afsluiten?

De levensverzekering kan u op een aantal verschillende manieren helpen. U heeft de mogelijkheid om een kapitaal op te bouwen dat op latere leeftijd beschikbaar komt, zodat u een ruimer pensioen heeft en u bijvoorbeeld wat vaker op vakantie kunt. Daarnaast kunt u ervoor zorgen dat uw nabestaanden wat meer financiële ruimte hebben, waardoor zij bijvoorbeeld de mogelijkheid hebben hun kinderen te laten studeren. Heeft u op dit moment een aantrekkelijk inkomen of wellicht een mooi bedrag beschikbaar? Dan kunt u er daarmee voor zorgen dat u ook in de toekomst voldoende middelen tot uw beschikking heeft.

In principe kan iedereen een levensverzekering afsluiten en kunt u zelf bepalen aan wie het opgebouwde kapitaal zal worden uitgekeerd. Wilt u het bedrag gebruiken om er tijdens uw pensioen van te genieten, of wilt u er juist voor zorgen dat uw kinderen of kleinkinderen het kunnen gebruiken voor hun studie? Het is allemaal mogelijk, door simpelweg aan te geven wat uw doel is op het moment dat u een levensverzekering afsluit. Komt u te overlijden, bijvoorbeeld tijdens de looptijd? Dan zal het bedrag aan uw nabestaanden worden uitgekeerd en kunnen ze er bijvoorbeeld uw uitvaart mee organiseren.

Plaats een reactie