Home / Blog / Weersta verleiding scooter kind op eigen naam te zetten

Weersta verleiding scooter kind op eigen naam te zetten

De premie die jongeren betalen voor hun scooter is behoorlijk omhoog gegaan. Zo kan het zomaar zijn dat een scooterverzekering die eerst €500 per jaar kostte, nu ineens €1500 tot €2000 per jaar gaat kosten. Volgens diverse tussenpersonen is dat voor veel ouders een reden om de verzekering op hun naam te zetten, aangezien de verzekering dan een stuk goedkoper is. De tussenpersonen raden ouders echter af dit te doen. Wanneer de verzekeraar dit ontdekt kan het voor flinke kosten zorgen, die vaak niet opwegen tegen het voordeel dat men heeft bij de lagere premie.

Hogere premie of striktere voorwaarden

De afgelopen jaren hebben de verzekeraars flink wat correcties uitgevoerd op hun scooterverzekeringen voor jongeren. Zo hebben ze er bijvoorbeeld voor gekozen om het eigen risico bij bestuurders onder de 24 een stuk hoger te maken, soms zelfs hoger dan de kosten van een nieuwe scooter of brommer. Nu dat de premies flink omhoog gegaan zijn valt het de jongeren natuurlijk meer op. In principe is er niet zoveel veranderd, al is het nu een stuk duidelijker geworden dat de kosten van de scooterverzekering een stuk hoger liggen.

Risico voor ouders

Wanneer ouders er toch voor kiezen om de scooter van hun zoon of dochter op hun eigen naam te zetten lopen ze een behoorlijk risico. Unigarant, de grootste verzekeraar van scooters en brommers, heeft er bijvoorbeeld voor gekozen om een eigen risico tot maximaal €5000 te rekenen wanneer een jongere schade veroorzaakt. In dat geval dient de jongere dus alsnog voor de schade op te draaien, waardoor het wellicht beter was geweest om de verzekering op zijn of haar naam te laten staan. In de meeste gevallen is het verstandig om een beperkt casco scooterverzekering af te sluiten en die gewoon op naam van de meest voorname bestuurder te zetten.

1 gedachte over “Weersta verleiding scooter kind op eigen naam te zetten”

  1. Als je een ongeluk krijgt met je brommer plus voetganger en je bent niet fout is het dan zo dat je 400,00 euro in moet leveren omdat je jong bent

    Beantwoorden

Plaats een reactie