Home / Blog / Welke autoverzekering heb ik nodig?

Welke autoverzekering heb ik nodig?

U heeft waarschijnlijk wel eens gehoord van WA, beperkt casco, WA plus, volledig casco en all-risk, maar de kans is al een stuk kleiner dat u precies weet wat de verschillende begrippen inhouden. Dit is wel van belang, aangezien er binnen de autoverzekering voor verschillende dekkingen te kiezen valt.

De keuze van de dekking heeft betrekking op de voorwaarden van uw verzekering, maar aan de andere kant ook op de premie die u betaalt. Het is dus verstandig om goed te kijken naar het type autoverzekering dat goed bij u en uw auto past.

WA autoverzekering

De WA autoverzekering staat voor de Wettelijke Aansprakelijkheid. Deze autoverzekering is in Nederland verplicht voor iedereen die de openbare weg op wil. Dit is maar goed ook, aangezien het anders voor kan komen dat iemand de schade die hij of zij veroorzaakt niet kan betalen.

Aangezien er doorgaans tot meer dan een miljoen aan schade wordt gedekt kunt u er op die manier in ieder geval voor zorgen dat het slachtoffer de schade netjes vergoed krijgt. De WA autoverzekering kent vanwege de verplichting vaak gelijkwaardige voorwaarden, waardoor het hierbij in principe voldoende is om alleen naar de premie te kijken.

Beperkt casco, WA plus, volledig casco en all-risk

Beperkt casco en WA plus betekenen in principe precies hetzelfde en dit geldt ook voor de begrippen volledig casco en all-risk. Deze laatste categorie is er vooral voor nieuwe auto’s, aangezien zo’n beetje alle oorzaken van schade gedekt zijn, inclusief uw eigen fouten.

Met een beperkt casco of WA plus autoverzekering kiest u ervoor om schade aan uw auto buiten uw eigen invloed mee te verzekeren, waardoor auto’s tussen de 4 en 10 jaar oud hier doorgaans voor in aanmerking komen. U kunt zo zorgen voor een autoverzekering met een premie en voorwaarden die passen bij uw persoonlijke situatie.

Plaats een reactie