Home / Blog / Welke verzekeringen zijn verplicht om af te sluiten?

Welke verzekeringen zijn verplicht om af te sluiten?

Wilt u een verzekering afsluiten, of twijfelt u over het nu van een bepaalde dekking? Het is per verzekering verstandig om na te denken over het feit of u hier daadwerkelijk wat aan heeft, of dat het aan de andere kant bijvoorbeeld mogelijk is om het risico zelf te nemen. Door dit per verzekering te bepalen kunt u nagaan of u alle verzekeringen nodig heeft, of dat het aan de andere kant mogelijk is om op een bepaalde premie te besparen.

Welke zijn verplicht?

Een verzekering afsluiten is in sommige gevallen verplicht (opstalverzekering, autoverzekering, zorgverzekering), maar in andere gevallen vooral handig. U bent in die laatste gevallen vrij om wel of geen verzekering af te sluiten, waardoor het verstandig is om bij uzelf na te gaan of dit inderdaad een goed idee is. Kunt u het risico aan de andere kant ook zelf nemen, of heeft u het geld niet zomaar achter de hand om de kosten te dragen? U kunt een verzekering afsluiten op het moment dat u er zeker van wilt zijn dat u niet zomaar te maken kunt krijgen met plotselinge hoge kosten.

Risico inschatten

Het is voordat u een verzekering af gaat sluiten verstandig om het risico in te schatten. Hoe groot is de kans dat u op reis te maken krijgt met het verlies van uw bagage, of medische kosten? Zet daar aan de andere kant de premie tegenover die u dient te betalen, om na te gaan of het verstandig is om de verzekering af te sluiten. Een aansprakelijkheidsverzekering keert uit op het moment dat u bijvoorbeeld een vaas bij de buren omgooit. Hoe groot is de kans dat dit gebeurt, wat kost de vaas die u dan opnieuw dient te kopen en wat is de premie die u voor een verzekering dient te betalen? Ligt de premie laag, of is het risico vrij groot? Dan is het in de meeste gevallen verstandig om een verzekering af te sluiten.

Online verzekering afsluiten

Uiteraard kunt u online een verzekering afsluiten, waardoor u dit binnen slechts een paar minuten kunt doen. Hier op de website vertellen we u graag meer over de verschillende verzekeringen en helpen we u bij het vergelijken hiervan. Komt u een interessante verzekering tegen, waar u graag gebruik van wilt maken? Lees de voorwaarden goed door, voer eventueel een vergelijking uit en sluit deze daarna online af om er direct gebruik van te kunnen maken. Het is wat dat betreft niet lastig om een verzekering af te sluiten en het is al helemaal niet meer nodig om hier de deur voor uit te gaan.

Schade claimen

Op het moment dat u een verzekering heeft afgesloten profiteert u van een bepaalde dekking, tegen specifieke kosten waar u mee te maken kunt krijgen. U kunt de schade bij uw autoverzekeraar claimen wanneer u een ongeval heeft veroorzaakt en een beroep doen op uw rechtsbijstandverzekering wanneer u te maken krijgt met een juridisch conflict. Daarnaast kunt u de reisverzekering inschakelen wanneer uw portemonnee op vakantie wordt gestolen en zorgt de zorgverzekering ervoor dat medische kosten in Nederland (deels) gedekt zijn. De verschillende verzekeringen bieden u steeds vaker de mogelijkheid om online schade te claimen. Dat betekent dat u de rekeningen eenvoudig in kunt dienen, om deze zo snel mogelijk betaald te krijgen en u geen zorgen te hoeven maken over de kosten.

Plaats een reactie