Home / Blog / Welke verzekeringen voor de zzp’er en eenmanszaak?

Welke verzekeringen voor de zzp’er en eenmanszaak?

ZZP’ers vergeten vaak om belangrijke verzekeringen af te sluiten. Welke verzekeringen voor de ZZP’er en eenmanszaken zijn er eigenlijk?

De belangrijkste zijn de aansprakelijkheidsverzekering en arbeidsongeschiktheidsverzekering voor ZZP’ers. Beide verzekeringen zijn eigenlijk onmisbaar als je als zelfstandige werkt. Toch zijn er veel mensen die de verzekering vergeten af te sluiten of er bewust voor kiezen om geen verzekering af te sluiten.

Aansprakelijkheidsverzekering voor ZZP’ers

Een fout maken is menselijk, maar op zakelijk gebied kan het soms verstrekkende gevolgen hebben. Het niet halen van een deadline, het omstoten van een duur object bij een klant, een fout maken die financiële gevolgen heeft voor de klant, het kan allemaal gebeuren. Soms bedraagt het schadebedrag slechts een paar honderd euro, meer er zijn ook gevallen waarbij de schade oploopt tot duizenden of zelfs tienduizenden euro’s.

ZZP’ers kunnen dergelijke bedragen vaak niet betalen. Als je een aansprakelijkheidsverzekering hebt afgesloten worden veel van de net genoemde zaken gedekt. Mochten ze onverhoopt voorkomen, dan keert de verzekeraar het schadebedrag uit.

Arbeidsongeschiktheidsverzekering voor ZZP’ers

Een andere belangrijke verzekering is de arbeidsongeschiktheidsverzekering. Ook deze kun je als ZZP’er eigenlijk niet missen. Je weet nooit wat de toekomst brengt. Arbeidsongeschikt kun je raken door een ongeval bijvoorbeeld. Als je je werk niet meer goed kunt uitvoeren raak je voor (een deel) arbeidsongeschikt. Dit heeft natuurlijk grote gevolgen, want je inkomen gaat dan hard achteruit.

Gelukkig kun je je verzekeringen tegen arbeidsongeschiktheid. Mocht je arbeidsongeschikt raken, dan keert de verzekering een bepaald bedrag uit. De hoogte van dit bedrag is afhankelijk van het type verzekering dat je hebt afgesloten. Bij het afsluiten van de verzekering geef je aan welk bedrag je wilt verzekeren.

Andere belangrijke zaken

Heb je de arbeidsongeschiktheidsverzekering en aansprakelijkheidsverzekering inmiddels afgesloten? Kijk dan ook even naar andere belangrijke zaken die je als ZZP’er moet regelen. Denk bijvoorbeeld na over je pensioen. Als ZZP’er bouw je namelijk geen pensioen op. Het is verstandig om een aparte beleggings- of spaarrekening te openen en er periodiek een bepaald bedrag op te storten. Een adviseur kan berekenen hoeveel je maandelijks moet storten om later van een mooi pensioen te kunnen genieten.

Plaats een reactie