Home / Woonverzekering / Welke verzekeringen zijn nuttig met een huurhuis?
Vrouw beschermd door paraplu

Welke verzekeringen zijn nuttig met een huurhuis?

Heeft u een huurhuis? Dan is het verstandig een aantal verschillende verzekeringen te overwegen. U heeft geen opstalverzekering nodig, maar u dient bijvoorbeeld wel uw inboedel te verzekeren. Geen van de verzekeringen is verplicht maar het kan u voor een relatief lage premie per maand hoge kosten besparen op het moment dat er een keer wat gebeurt.

Huurgarantieverzekering

Wilt u er zeker van zijn dat u de huur kunt blijven betalen, ook op het moment dat u onverwacht uw baan kwijtraakt of wanneer er sprake is van arbeidsongeschiktheid? Maak gebruik van een huurgarantieverzekering waarmee u ervoor zorgt dat u de woonlasten kunt blijven betalen, eventueel met wat hulp van de verzekeraar. Dit is voornamelijk interessant wanneer u een gezin heeft en uw partner onvoldoende inkomen heeft om de woonlasten te betalen. U zorgt er met de huurgarantieverzekering voor dat u in ieder geval in uw woning kunt blijven wonen.

Inboedelverzekering

De inboedelverzekering is een interessante keuze voor iedere bewoner van een huurhuis. U kunt hiermee de ‘roerende’ zaken in uw woning verzekeren. Dit betekent dat u zich onder andere kunt richten op de bank, de kasten en natuurlijk de computer. Breekt er een keer brand uit of raakt de inboedel beschadigd als het gevolg van wateroverlast? Een inboedelverzekering zorgt ervoor dat alles goed gedekt is.
Zorg ervoor dat u de inboedelverzekering afsluit voor de juiste verzekerde waarde. Maak gebruik van een inboedelwaardemeter. Op het moment dat u een te lage verzekerde waarde kiest zal men minder uitkeren op het moment dat u te maken krijgt met schade. Verzekert u bijvoorbeeld een waarde van €20.000, terwijl de daadwerkelijke waarde €25.000 bedraagt? Dan zal de verzekeraar ook maar 80% van het schadebedrag uitkeren.

Aansprakelijkheidsverzekering

Een andere verzekering die voor u nuttig kan zijn is een aansprakelijkheidsverzekering. Deze verzekering vergoedt de schade die u, een lid van uw gezin of een huisdier per ongeluk veroorzaakt wanneer u bij anderen over de vloer komt. Stoot u bijvoorbeeld een mooie vaas om, of brengt u schade toe aan de woning die eigenaar is van de verhuurder? De aansprakelijkheidsverzekering zorgt ervoor dat u zelf niet op hoeft te draaien voor de schade. Deze kosten kunt u claimen bij uw verzekeraar.

Rechtsbijstandsverzekering

Het is tenslotte verstandig om als bewoner van een huurhuis na te denken over een rechtsbijstandverzekering. Deze verzekering dekt de juridische kosten waar u mee te maken kunt krijgen, op het moment dat er een conflict ontstaat. Krijgt u bijvoorbeeld een geschil met de verhuurder of ruzie met de buren? Dan is het prettig wanneer u de juridische bijstand vanuit uw rechtsbijstandsverzekering achter de rug heeft.