Home / Blog / Van zorgverzekeraar wisselen

Van zorgverzekeraar wisselen

Het is sinds de invoering van het nieuwe zorgstelsel mogelijk om te wisselen van zorgverzekeraar. Dit kan er bijvoorbeeld voor zorgen dat u minder premie gaat betalen, of dat u aan de andere kant kunt profiteren van aantrekkelijke voorwaarden.

U dient zich wel te houden aan bepaalde data, waardoor het van belang is om op tijd na te gaan denken over het wisselen van zorgverzekeraar en zo eventuele problemen zoveel mogelijk te voorkomen.

Op tijd wisselen van zorgverzekeraar

Zorg er bijvoorbeeld voor dat u het wisselen van zorgverzekeraar doet voor 31 december. Dat is de uiterste datum voor het opzeggen van een zorgverzekering. Wanneer u dit pas na deze datum doet bent u eigenlijk te laat en kan de verzekeraar u nog een jaar houden aan de verzekering.

Door bijvoorbeeld begin december te starten met het opzeggen van de zorgverzekering kunt u op tijd wisselen van zorgverzekeraar en loopt u niet tegen vervelende problemen aan. U kunt hiervoor gebruik maken van een formulier dat u doorgaans vindt op de website van uw aanbieder.

Nieuwe verzekering afsluiten

Wanneer u gaat wisselen van zorgverzekeraar kunt u de nieuwe zorgverzekering afsluiten tot en met 31 januari. Dit betekent dat u een maand de tijd heeft om een nieuwe verzekeraar uit te zoeken, of een nieuwe verzekering af te sluiten bij uw huidige aanbieder.

U zorgt op die manier voor een verzekering die met terugwerkende kracht ingaat vanaf 1 januari, zodat u geen moment onverzekerd zal zijn. Uw nieuwe zorgverzekeraar kan u over het algemeen goed helpen bij het wisselen, aangezien zij u natuurlijk graag als nieuwe klant verwelkomen en de papierwinkel u zo uit handen kunnen nemen.

Plaats een reactie