Home / Zorgverzekering / Krijgen studenten korting op een ziektekostenverzekering?
Studenten bekijken contract

Krijgen studenten korting op een ziektekostenverzekering?

Ja, studenten krijgen korting op de ziektekostenverzekering, waardoor u de mogelijkheid heeft een voordelige polis af te sluiten. Over het algemeen maken studenten maar weinig zorgkosten, waardoor de verzekeraars genoegen kunnen nemen met een lagere premie. Daarnaast zorgen de speciale verzekeraars voor jongeren voor een online verzekering, waardoor u veel van de administratieve handelingen zelf uit kunt voeren. Het grote voordeel hiervan is dat men de kosten laag kan houden en u een lage premie betaalt, terwijl u aan de andere kant toch een uitstekende dekking af kunt sluiten.

Korting op de premie

Studenten krijgen heel direct een aantrekkelijke korting op de premie, wanneer ze kiezen voor een speciale polis. Zorg voor een speciale studenten- of jongerenpolis, die op een degelijke manier in elkaar zit en aan de andere kant toch heel voordelig is. Over het algemeen kan de korting gemakkelijk oplopen tot 10%, waardoor het mogelijk is om maandelijks tot ongeveer €10 te besparen. Jaarlijks zorgt dit voor een aantrekkelijke besparing, waarmee u er als student eenvoudig voor kunt zorgen dat er aan het eind van de maand nog wat geld overblijft, in plaats van andersom.

Daarnaast zorgen de speciale zorgverzekeringen voor studenten ervoor dat de dekking goed is afgestemd op de doelgroep. Men zorgt bijvoorbeeld voor een dekking van de kosten van condooms, of levert er zelfs een aantal gratis af. Verder zitten er specifieke voorwaarden in de verzekering, die goed passen bij de relatief jonge leeftijd. Hulp voor ouderen hoeft niet te worden meeverzekerd, waardoor studenten daar ook geen premie voor hoeven te betalen. De speciale studentenpolis zorgt op die manier niet alleen voor een lage premie, maar zorgt er daarnaast voor dat de dekking goed past bij het risicoprofiel.

Eigen risico

Als student heeft u daarnaast de mogelijkheid om een vrijwillig eigen risico te kiezen, waardoor de premie nog veel lager uit zal vallen. Het verplichte eigen risico bedraagt in 2013 €350 per persoon, per jaar. Door daar nog €500 eigen risico bij op te tellen is het mogelijk om zo’n €250 aan premie te besparen. Jongeren en studenten maken over het algemeen maar weinig gebruik van zorg, waardoor het weinig kwaad kan een aanvullend eigen risico te nemen. Gebruikt u als student 1 jaar geen zorg? Dan zorgt de besparing ervoor dat er zelfs niets aan de hand is wanneer u het aanvullende eigen risico het volgende jaar volledig zou moeten betalen.