Home / Blog / ZZP’er wil best verzekering afsluiten

ZZP’er wil best verzekering afsluiten

Het is geen geheim dat ZZP’ers over het algemeen maar matig verzekerd zijn tegen arbeidsongeschiktheid. Het is voor hen van groot belang om hier goed naar te kijken, aangezien de gevolgen groot kunnen zijn wanneer ze niet langer in staat zijn om hun bedrijf te voeren. Veel van de zelfstandigen zijn de hoofdkostwinnaar en meer dan 50% van de ZZP’ers heeft aangegeven geen verzekering te hebben die ze dekt tegen arbeidsongeschiktheid. Ze verlangen van een verzekering vooral dat deze betaalbaar is en dat ze daarnaast baas in eigen portemonnee kunnen blijven.

Bestaande mogelijkheden niet ideaal

Op dit moment bestaan er wel al een aantal mogelijkheden om voor een verzekering tegen arbeidsongeschiktheid te zorgen. De mogelijkheden zijn op dit moment echter nog niet ideaal, aangezien ze over het algemeen een hoop kosten met zich meebrengen en de ZZP’er de zeggenschap over zijn of haar geld verliest. Veel van de ZZP’ers hebben behoefte aan een collectieve aow-verzekering, waarbij ze aan de ene kant goed verzekerd zijn, maar aan de andere kant zeggenschap hebben over hun eigen geld. Zo kunnen ze een inkomen garanderen bij langdurige ziekte, zonder dat ze aan de andere kant direct veel in dienen te leveren.

Bewust van de risico’s

Dat veel van de ZZP’ers geen verzekering afsluiten tegen arbeidsongeschiktheid heeft dan ook vooral te maken met het feit dat ze de kosten te hoog vinden en de flexibiliteit te laag. Men is zich goed bewust van het feit dat het van belang is om voor zekerheid te zorgen. Zo wordt er bijvoorbeeld ook al wel gebruik gemaakt van de vitaliteitsregelingen, maar is er op dit moment nog niets als een mogelijkheid voor de aow. Door hier op in te spelen of bestaande verzekeringsproducten om te vormen naar een ZZP-variant zou het mogelijk moeten zijn om meer ZZP’ers te verzekeren.

Plaats een reactie