Home / Blog / Twee-derde ZZP’ers verzuimt arbeidsongeschiktheidsverzekering af te sluiten

Twee-derde ZZP’ers verzuimt arbeidsongeschiktheidsverzekering af te sluiten

Uit onderzoek is gebleken dat ongeveer twee-derde van de ZZP’ers geen arbeidsongeschiktheidsverzekering heeft afgesloten, waardoor ze geen verzekering hebben tegen financiële tegenslagen als een gevolg van een bedrijfsongeval. Wat dat betreft is het interessant om te kijken naar de redenen waarom men niet graag over gaat tot het afsluiten van de verzekering. Het lijkt er namelijk op dat veel ZZP’ers op deze manier risico’s lopen die ze beter af kunnen dekken. Het lijkt er met name op dat de hoge kosten van de verzekering ervoor zorgen dat de zelfstandigen besluiten het zelf op te lossen.

Partner en reserves

Aangezien de kosten van een arbeidsongeschiktheidsverzekering relatief hoog liggen kiezen veel ZZP’ers ervoor om de verzekering niet af te sluiten en het risico zelf te dragen. Wat betreft de financiële gevolgen maken ze zich ook weinig zorgen, aangezien ze terug denken te kunnen vallen op hun partner en de financiële reserves die ze hebben aangemaakt. Wat dat betreft zit het natuurlijk al een beetje in de naam zelf, aangezien zelfstandigen graag voor zichzelf zorgen. In totaal heeft maar 33% van de ZZP’ers een WIA-verzekering of een arbeidsongeschiktheidsverzekering afgesloten en blijft er een zeer grote groep over die dat niet heeft gedaan.

Andere verzekeringen

De arbeidsongeschiktheidsverzekering is overigens niet de enige die veel ZZP’ers verzuimen af te sluiten. Zo heeft men daarnaast geconcludeerd dat te weinig zelfstandigen zorgen voor voldoende financiële reserves voor op de oude dag. Daarnaast is het voor veel zelfstandigen verstandig om een aansprakelijkheidsverzekering af te sluiten. Ook op dit gebied zijn er relatief veel zelfstandigen die er voor kiezen om dat niet te doen, of in ieder geval niet de behoefte hebben dat wel te doen. Wat dat betreft valt er binnen de wereld van verzekeringen nog een hoop te winnen voor ZZP’ers.

Plaats een reactie