Home / Autoverzekering / Bestelautoverzekering vergelijken
Bestelautoverzekering

Bestelautoverzekering

Wilt u een bestelauto verzekeren? Maak online een vergelijking van de verschillende verzekeraars, zodat u precies weet wat er mogelijk is en wat dit u aan premie zal kosten. Maakt u als bijvoorbeeld ZZP’er al gebruik van een autoverzekering voor een particuliere auto? Dan kunt u binnen de bestelautoverzekering bij dezelfde verzekeraar over het algemeen gebruik maken van de no-claim korting zoals u die heeft opgebouwd. Houd hier rekening mee wanneer u een bestelauto verzekering gaat vergelijken en u op zoek gaat naar de verzekeraar die in uw geval het meest voordelig is.

Meerdere bestelauto’s verzekeren

Wilt u meerdere bestelauto’s verzekeren, bijvoorbeeld omdat u een onderneming start met meerdere wagens, of u wilt overstappen naar een nieuwe verzekering? Het is in dat geval verstandig om een vergelijking van de verschillende verzekeraars te maken, maar vervolgens even contact met hen op te nemen. Bij de meest voordelige aanbieden is het vaak mogelijk om daar gebruik te maken van een speciale korting of regeling, wanneer u meerdere auto’s verzekert. Wat dat betreft kunt u eenvoudig een bestelauto verzekeren door dit online te regelen, of kunt u even contact opnemen voor meer informatie.

Type verzekering en aanvullende dekking

Kijk met het oog op uw bestelautoverzekering in ieder geval goed naar het type dekking dat u af wenst te sluiten. Gaat het u om een WA verzekering voor uw bestelauto, om te voldoen aan de wettelijke verplichtingen? U kut daarnaast gebruik maken van een WA Beperkt Casco of een WA Allrisk dekking. U zorgt er op die manier voor dat u ook de schade aan uw eigen bestelauto kunt laten dekken, waardoor u daar zelf niet verantwoordelijk voor bent. U kunt binnen uw bestelauto verzekering uiteraard ook gebruik maken van de aanvullende dekkingen die er beschikbaar zijn, zoals die voor accessoires, inzittenden of wellicht rechtsbijstand.

Taxi’s en bezorgdiensten

Heeft u een bezorgdienst of bent u actief als taxi? Houd er dan rekening mee dat u niet zomaar een bestelautoverzekering af kunt sluiten. In dat geval maakt u zakelijk gebruik van uw wagen om daar goederen of mensen mee te vervoeren. De kans is groot dat u (veel) meer op de weg zit dan andere gebruikers. U dient daarom een speciale verzekering af te sluiten. In alle andere gevallen kunt u zelf een bestelauto verzekering vergelijken en direct online afsluiten, zodat u een zo scherp mogelijke premie betaalt voor een goede dekking.