× Scooterverzekering Fietsverzekering Autoverzekering Woonverzekering Inboedelverzekering Opstalverzekering Reisverzekering Rechtsbijstandverzekering Aansprakelijkheidsverzekering Huisdierenverzekering Uitvaartverzekering Zorgverzekering Motorverzekering

Woonverzekering vergelijken

Wij helpen u bij het vergelijken van 36 woonverzekeraars. De woonverzekering kunt u afsluiten in één compleet pakket, inclusief opstalverzekering en een inboedelverzekering voor een goedkope premie.

Woonverzekering berekenen

Wat zijn woonverzekeringen?

U kiest met de woonverzekering voor een combinatie van een opstalverzekering en een inboedelverzekering. Deze verzekering dekt bij schade de kosten nadat er iets met uw woning of de inboedel gebeurt. De inboedelverzekering is onderdeel van de woonhuisverzekering en verzekerd de waarde van uw inboedel, bijvoorbeeld bij brand, waterschade en diefstal.

woonverzekering vergelijken

Woonverzekering los of samen afsluiten

U kunt ervoor kiezen om een woonverzekeringen vergelijking te maken en deze vervolgens apart af te sluiten bij een van de verschillende verzekeraars. U kunt er daarnaast echter ook voor kiezen om de inboedel- en opstalverzekering gecombineerd af te sluiten. Het grote voordeel hiervan is dat u altijd één aanspreekpunt heeft op het moment dat u te maken heeft met schade. U hoeft zelf niet uit te zoeken onder welke dekking de schade precies valt, dat zal de verzekeraar voor u doen. U kunt aan de andere kant natuurlijk een aparte woonverzekering vergelijken, om op die manier wellicht nog wat meer voordeel te behalen. Woont u in een appartement met een VVE? Dan zal de opstalverzekering door de VvE worden afgesloten voor het complete complex. Deze verzekering dekt de kosten van eventuele schade aan van uw woning.

De goedkoopste woonverzekering

U kunt de woonverzekering vergelijken door de verschillende voorwaarden van verzekeraars naast elkaar te zetten, maar het is minstens zo’n goed idee om de verschillende premies met elkaar te vergelijken. U kunt de premie voor uw woonverzekering gewoon online berekenen, zodat u daar binnen een paar minuten in ieder geval een goed idee van krijgt. Vervolgens kunt u de diverse premies vergelijken met de dekking die u er aan de andere kant voor terug zal krijgen. Dit zorgt ervoor dat u zelf een uitstekende afweging kunt maken. Wat dat betreft kunt u de goedkoopste woonverzekering afsluiten om ervoor te zorgen dat u uiteindelijk een scherpe premie betaalt.

Vergelijk de kosten

U kunt online de beste woonverzekering vergelijken, om deze vervolgens ook daadwerkelijk af te sluiten. Dit hoeft maar een paar minuten van uw tijd te kosten, aangezien veel verzekeraars het eventuele papierwerk graag voor u uit handen nemen. Zij kunnen er bijvoorbeeld voor zorgen dat uw huidige verzekering wordt opgezegd, zodat u daar zelf in ieder geval zo min mogelijk omkijken naar heeft. Gaat u een woonhuisverzekering vergelijken om een nieuwe af te sluiten? Houd dan in ieder geval rekening met een eventuele opzegtermijn van het contract, zodat u vooraf weet waar u aan toe bent.

Woonhuisverzekering informatie

Wilt u een woonverzekering vergelijken, bijvoorbeeld omdat u op zoek bent naar een degelijke dekking zonder dat u daar een te hoge premie voor gaat betalen? Het is een goed idee om een vergelijking te maken van verschillende verzekeringen door de premie eerst te berekenen. U zorgt er op die manier voor dat u een goed beeld krijgt van de mogelijkheden om op basis daarvan vervolgens een beslissing te nemen. Denk onder andere na over de mogelijkheid om de inboedelverzekering en de opstalverzekering los of samen af te sluiten, twee onderdelen van de woonverzekering.

koophuis woonverzekering

Koophuis verzekeringen

Welke verzekeringen kunt u het beste afsluiten met een koophuis?

Lees meer
huurhuis woonverzekering

Huurhuis verzekeringen

Is een woonverzekering nodig met een huurhuis?

Lees meer
korting woonverzekering

Woonpakketverzekering korting?

Ontvangt u korting op de premie met een woonpakketverzekering?

Lees meer

Top 3 woonverzekeringen vergelijken

Betaal niet meer dan nodig en bespaar op uw woonverzekering in 2023. Wij hebben de beste woonverzekeringen voor u op een rij gezet.

fbto
  • FBTO Woonverzekering
  • € 0,- eigen risico
  • Opstal + inboedel + WA
2023
ohra
  • OHRA Woonverzekering
  • € 0,- eigen risico
  • Opstal + inboedel + WA
inshared
  • InShared Woonverzekering
  • € 0,- eigen risico
  • Opstal + inboedel + WA

Waarom een woonverzekering afsluiten?

Met woonverzekering weet u zeker dat de waarde van uw huis met uw dure spullen verzekerd zijn bij schade of diefstal in en om uw woning zoals uw apparatuur, schuur, deuren en vloeren.

Met onze vergelijkers helpen wij u graag bij het afsluiten van de goedkoopste en beste verzekering.

qshops logocomodo logo