Home / Fietsverzekering / Wat voor slot heb je nodig voor je fietsverzekering?
art goedgekeurd slot

Wat voor slot heb je nodig voor je fietsverzekering?

Zorg ervoor dat je fiets goed beveiligd is tegen diefstal als je een fietsverzekering afsluit. Belangrijk is een degelijk slot. Veel verzekeraars vereisen zelfs dat je een ART-goedgekeurd slot gebruikt.

Wat betekent het als een slot ART-goedgekeurd is?

Stichting ART is een initiatief van de ANWB, bedoeld om veilige sloten op de markt te brengen. Als je een slot koopt, dan zie je in de specificaties of de of het slot voldoet aan hun voorwaarden. Als dat zo is, dan heb je een ART-goedgekeurd slot waarmee je een fietsverzekering kunt afsluiten.

Het keurmerk is een kwaliteitsgarantie voor sloten. De verzekeraar vertrouwt erop dat je hiermee je fiets op een veilige manier op slot kunt zetten.

Waarom is een ART-goedgekeurd slot belangrijk?

Verzekeraars willen er zeker van zijn dat je er alles aan doet om diefstal te voorkomen. Als je fiets niet goed op slot staat, dan is het makkelijker voor dieven om deze te stelen.

Door de kans op diefstal te verkleinen, kunnen verzekeraars je een goedkopere fietsverzekering aanbieden. Stichting ART zorgt ervoor dat de sloten van goede kwaliteit zijn, zodat de verzekeraars hun premies zo laag mogelijk kunnen houden. Niet alleen voor jou dus, maar voor iedere verzekerde.

Hoe informeer je de verzekeraar over je slot?

Als je een fietsverzekering gaat afsluiten, dan zal de verzekeraar vragen naar je de beveiliging van je fiets. Je moet het merk, het type slot en het sleutelnummer doorgeven. Met deze informatie bepaalt je verzekeraar of je een ART-slot gebruikt. Is dit niet het geval? Dan moet je eerst een goedgekeurd slot op je fiets kopen voordat je een verzekering voor je fiets kunt afsluiten.

Waar koop je zo’n slot?

Een van de makkelijkste manieren om een ART-goedgekeurd slot te kopen, is online bij websites zoals Bol.com, Amazon, of tietsenwinkel.nl. Bij die winkels heb je genoeg keuze. Let op de productbeschrijving om te controleren of het slot daadwerkelijk goedgekeurd is.

Je kunt ook naar een lokale fietswinkel gaan. Het voordeel van een fysieke winkel is dat je het slot goed kunt bekijken voordat je het koopt. Daarnaast kun je dan beter en persoonlijker om advies vragen. Je kunt bijvoorbeeld ook naar de winkel van de ANWB gaan, die hebben het keurmerk ten slotte opgericht.