Home / Fietsverzekering / Ligfiets verzekering vergelijken
Ligfiets op de weg

Ligfiets verzekering vergelijken

Ligfietsen bieden een aantal voordelen vergeleken met gewone fietsen. Ze zijn sneller, comfortabele en daarom beter voor je lichaam. Wel zijn ze vaak duurder dan gewone fietsen. En met de hogere snelheden komen grotere risico’s. Een goede verzekering is daarom geen overbodige luxe. We leggen uit waarom je een ligfietsverzekering nodig hebt en hoe je de beste kunt kiezen.

Waarom is een ligfietsverzekering nodig?

Ligfietsen zijn prijzig, en hebben speciale materialen. Een valpartij kan leiden tot dure schade waar je voor moet opdraaien. En dan is er nog het risico van diefstal. Een ligfietsverzekering beschermt je tegen deze kosten. Het is misschien niet verplicht, maar wel aan te raden.

Hoe kies je de beste ligfietsverzekering?

Bij het kiezen van een ligfietsverzekering moet je rekening houden met:

  • Dekking: Kies je voor een basispolis of een compleet pakket. Denk aan dekking voor diefstal, ongevallen, schade, en pechhulp.
  • Premie: De premie hangt vooral af van de waarde van je ligfiets.
  • Eigen risico: Hoeveel ben je zelf bereid zelf te betalen bij schade?

Verschillende ligfietsverzekeringen vergelijken

Ligfietsen werden begin van de 19e eeuw uitgevonden, oorspronkelijk voor mensen met een handicap, maar ze werden later al snel populair onder een breder publiek. Gelukkig zijn er daardoor vele aanbieders van fietsverzekeringen, waar de ligfietsverzekering onder valt. Enkele bekende zijn Allianz, ANWB, Centraal Beheer, ENRA, HEMA, Inshared, Interpolis, Laka, Unigarant, en ZLM.

Hieronder zie je een overzicht met de top 5 verzekeraars die fietsverzekeringen aanbieden voor de ligfiets.

VerzekeringsmaatschappijPremie per maandDiefstalBeschadigingWereldwijde dekkingJuridische hulpVergoeding bij diefstalEigen risico
Inshared€ 7,31✔️✔️✔️✔️100% tot 3 jaar€ 0,-
Hema€ 7,45✔️✔️✔️✔️100% tot 3 jaar€ 25,-
Allianz€ 9,17✔️✔️✔️✔️100% tot 3 jaar€ 0,-
Unive€ 10,78✔️✔️✔️✔️100% tot 3 jaar€ 25,-
Centraal Beheer€ 26,67✔️✔️✔️✔️100% tot 3 jaar€ 25,-