Home / Fietsverzekering / Welke elektrische fiets verzekering past bij mij?
Elektrische stadsfiets

Welke verzekering voor uw elektrische fiets?

Een elektrische fiets kan een behoorlijke waarde vertegenwoordigen. Veel mensen willen hun aankopen, zoals een scooter of caravan graag goed verzekeren dus waarom zou u geen elektrische fietsverzekering afsluiten? De fietsverzekering is in Nederland niet verplicht. U kunt een WA (Wettelijke Aansprakelijkheid) fietsverzekering afsluiten, al kan het zijn dat de dekking ook al onderdeel uitmaakt van een algemene aansprakelijkheidsverzekering. Het is interessanter om op zoek te gaan naar een verzekering waarmee u de schade aan uw eigen fiets kunt verzekeren. U zorgt er daarmee voor dat u, in het geval van diefstal of een andere beschadiging, kunt rekenen op een uitkering door de fietsverzekeraar.

WA verzekering en diefstal

De dekking bestaat uit verschillende onderdelen. De WA dekking lijkt een logische eerste keuze, maar valt zoals eerder aangegeven, in veel van de gevallen samen met de aansprakelijkheidsverzekering die u misschien al heeft lopen. In Nederland worden veel fietsen gestolen en dieven zijn goed op de hoogte van de waarde van elektrische fietsen. Een fietsverzekering met diefstaldekking zorgt ervoor dat je de aankoopwaarde, of een gedeelte hiervan, krijgt uitgekeerd wanneer er sprake is van diefstal. Valt u een keer met de fiets en raakt het stuur of wellicht de accu beschadigd, dan kunt u de schadekosten vergoed krijgen met een elektrische fietsverzekering.

Pechhulp onderweg

Ook pechhulp maakt bij veel elektrische fietsverzekeringen onderdeel uit van de dekking. Dit heeft vooral te maken met de complexe manier waarop fietsen tegenwoordig in elkaar zitten. Een band verwisselen kunnen we over het algemeen wel, maar wat gebeurt er als de versnellingen het niet meer doen, of de hulpmotor problemen geeft? Het is prettig wanneer u hulp krijgt van een specialist. Met pechhulp komt u er onderweg in ieder geval niet alleen voor te staan.

Welke fietsverzekeraar?

Wilt u de goedkoopste fietsverzekering afsluiten? U wil niet teveel premie betalen, maar het is minstens zo interessant dat de dekking in orde is. Welke onderdelen wilt u graag verzekeren en wat is de maximale uitkering in het geval van schade met uw fiets? Vergelijk meerdere elektrische fietsverzekeringen zodat u goed overzicht heeft van de kosten en voorwaarden. Heeft u drie verzekeraars gevonden die qua dekking aan uw wensen voldoen, dan is dat een goed moment om de premies onder de loep te nemen en te kiezen voor de goedkoopste aanbieder.