Home / Scooterverzekering / Heeft een snorbrommer of elektrische scooter een goedkopere premie?
Snorbrommer elektrisch

Heeft een snorbrommer of elektrische scooter een goedkopere premie?

Een snorbrommer of een elektrische scooter brengt lagere kosten met zich mee, bijvoorbeeld vanwege de lage onderhoudskosten en de brandstofkosten die minder hoog op zullen lopen. Kiest u voor een elektrische scooter? Dan kunt u er bovendien voor zorgen dat u het milieu zo min mogelijk belast, aangezien u op een schone manier deel kunt nemen aan het verkeer. Verzekeraars proberen hier rekening mee te houden door goedkopere premies aan te bieden, al ligt de verzekerde waarde vaak wat hoger op het moment dat u voor een elektrische scooter kiest.

Hogere waarde

Schaft u een snorbrommer of een elektrische scooter aan? Dan is de kans groot dat de aanschafwaarde relatief hoog ligt. U betaalt een groter bedrag, om vervolgens op een zuinige manier te kunnen rijden en daar kosten mee te besparen. Op het moment dat u een scooterverzekering of brommerverzekering afsluit kijkt de verzekeraar echter naar de verzekerde waarde, de snorbrommer of de elektrische scooter. Gezien de relatief hoge waarde komt de premie over het algemeen niet lager uit dan die van een reguliere scooter of brommer. In plaats daarvan is de kans juist groot dat u net iets meer premie zal betalen.

Risico inschatten

De verzekeraars zullen goed kijken naar het risico dat u loopt op uw snorscooter of elektrische scooter. Van belang is de omgeving waarin u rijdt (landelijk of stedelijk) en gaat uit van bijvoorbeeld uw leeftijd en het aantal schadevrije jaren dat u heeft opgebouwd. Op basis daarvan schat de verzekeringsmaatschappij het risico in dat u loopt, om daar een premie per maand of per jaar aan te koppelen. De kans dat u betrokken raakt bij een ongeval is wat kleiner wanneer u een snorbrommer rijdt. Gezien de lagere snelheid van het voertuig is de kans groot dat de premie over het algemeen wat lager uit zal vallen.