Home / Vragen

Veelgestelde vragen over verzekeringvergelijk.nl

Welke verzekeringen zijn verplicht om af te sluiten? Welke zijn overbodig? Er bestaan veel onduidelijkheden over verzekeraars en verzekeringen. Op deze pagina staan veelgestelde vragen en daarbij de antwoorden over verzekeringen. Verzekeringvergelijk.nl geeft antwoord op vragen over verzekeringszaken van consumenten. Staat uw vraag er niet tussen? Mocht u zelf een vraag hebben, dan kunt u altijd contact met ons opnemen. Wij geven graag antwoord op al uw vragen over verzekeringen.

Wie is verzekeringvergelijk.nl en hoe werkt onze website?

Verzekeringvergelijk.nl is een online portal waar consumenten met behulp van een gebruiksvriendelijke interface onafhankelijk verzekeringen kunnen vergelijken van Nederlandse verzekeraars. We zijn geen verzekeraar en kunnen om die reden bezoekers informatie verschaffen zonder dat we zelf belang hebben met het voorrang geven aan een verzekeraar. Verzekeringen worden afgesloten direct bij de verzekeraar omdat we geen tussenpersoon zijn, we zijn puur een vergelijker en bieden informatie over verzekeringen en verzekeraars. We helpen consumenten met het vinden van de best passende verzekering die aansluit bij de persoonlijke voorkeuren. Naast de modules om de prijzen te vergelijken bieden we ook uitgebreide gegevens over de aanbieders zelf en actuele berichten over de markt.
Meer over ons

Welke verzekeraars vergelijken wij?

Wij proberen een zo groot mogelijk aantal verzekeraars op te nemen in onze vergelijkmodules waarvan de premie van verzekeringen online berekend kan worden. Er zijn verzekeraars die hebben aangegeven niet opgenomen te willen worden en worden niet getoond in de overzichten. Het aanbod is ondanks enkele verzekeraars die niet meedoen groot. Het loont om die reden om een vergelijking te maken en zo een beeld te vormen van de premiekosten van de aangesloten verzekeraars.

Hoe verdienen wij aan onze website?

Alle opbrengsten worden voornamelijk ingezet om verzekeringvergelijk.nl te verbeteren en de kwaliteit te waarborgen. Wij ontvangen van een eenmalige provisie wanneer er een verzekering op de website van een aanbieder wordt afgesloten. De consument betaald hiervoor geen extra kosten, deze provisie wordt door de verzekeraars uitbetaald. Wij tonen ook verzekeraars waarbij wij geen samenwerking hebben. De rangschikking op verzekeringvergelijk.nl is op basis van premiekosten en niet op basis van de vergoeding die wij ontvangen