Home / Blog / Is het wel nodig om je huisdier te verzekeren?

Is het wel nodig om je huisdier te verzekeren?

Wanneer je je huisdier verzekert, neem je een ziektekostenverzekering af voor het dier. Je zorgt er dan voor dat je huisdier verzekerd is tegen eventuele medische kosten, zoals een operatie of medicatie. Je moet er nu natuurlijk nog niet aan denken, maar het komt goed van pas als je met onverwachte dierenartskosten te maken krijgt.

Twee honden

Waarom je huisdier verzekeren?

Er zijn tal van redenen te bedenken om je huisdier te verzekeren. Voornamelijk financieel, maar natuurlijk ook voor de gemoedstoestand. Wij zetten de vijf belangrijkste redenen voor een dierenverzekering op een rij.

De medische behandelingen bij een dierenarts zijn niet goedkoop. Een rekening van 500 euro of meer is dan ook niet uitzonderlijk. Als je geen zorgen wilt over dit soort grote bedragen, dan is een huisdierenverzekering een goede keuze. Een dierenverzekering is gelukkig niet zo duur. Een hond of kat kun je al vanaf ongeveer 10 euro per maand verzekeren.

Als je het moeilijk vindt om zelf een spaarpotje voor eventuele medische kosten voor je huisdier bij te houden, kies ook dan voor een verzekering voor je huisdier. Je betaalt dan elke maand een klein bedrag en hoeft je geen zorgen te maken over onverwachte hoge dierenartsrekeningen.

Als je geen verzekering hebt en je komt onverwachts krap bij kas komt te zitten, loopt je huisdier onnodig risico. Dit brengt allemaal onnodige kopzorgen met zich mee. Met een huisdierenverzekering wordt je hond of kat hier in ieder geval niet de dupe van.

Liggende kat

Waarom niet je huisdier verzekeren?

De premiekosten kunnen hoog oplopen als je meerdere huisdieren hebt, of als je huisdier al op leeftijd is. Dit is ook het geval als het ras van je hond op kat gevoelig is voor medische kwalen. Het is daarom belangrijk om de kosten van een dierenverzekering af te wegen en het risico op hoge dierenartsrekeningen.

Daarnaast zijn er beperkingen wat onder de dekking valt. Sommige verzekeraars bieden geen dekking bij erfelijke aandoeningen of bepaalde behandelingen zoals vaccineren en steriliseren vanuit de basisverzekering. Wil je maximaal verzekerd zijn met uitgebreide polissen, dan betaal je meer premie. Verder is er sprake van een eigen risico, waardoor je nog steeds een deel van de behandelingen zelf moet betalen.

Voor wie is een dierverzekering verstandig?

Vind je het geen probleem om kleinere behandelingen zelf te betalen? Sluit dan een goedkope basisverzekering af met een hoog eigen risico. Zo verlaag je de premie en grotere dure behandelingen zoals operaties worden dan vergoed. Als je het niet breed hebt en je zorgen maakt over onverwachte medische kosten, kan een dierenverzekering verstandig zijn.

Heb je een jonge en gezonde hond of kant, met weinig kans op gezondheidsproblemen? Dan kun je overwegen om eventuele toekomstige behandelingen zelf te betalen, vooral als je voldoende financiële middelen hebt. Bedenk dat niet alles wordt vergoed en je een eigen risico hebt.

Er zijn verschillende aanbieders van dierenverzekeringen. Wij zitten de premiekosten voor je op een rijtje gezet met onze dierenverzekering vergelijker. Voor vragen over huisdierenverzekeringen kun je altijd contact met ons opnemen.

Plaats een reactie