Home / Autoverzekering / Wat is een no-claimbeschermer?
Wat is een no-claimbeschermer

Wat is een no-claimbeschermer?

Heeft u een no-claimbeschermer binnen uw autoverzekering nodig? Een no-claimbeschermer als extra optie kan zeker nuttig zijn. Het is een soort aanvullende dekking die ervoor zorgt dat de door u te betalen premie niet ineens hoog op zal lopen op het moment dat u een schade claimt. Men zal dan over het algemeen 4 – 6 schadevrije jaren van u afnemen, waardoor de premie voor uw autoverzekering flink oploopt indien u geen gebruik maakt van een no-claimbeschermer.

Betekenis no-claimkorting

U kunt no-claim korting opbouwen door zolang mogelijk schadevrij te rijden. Ieder kalenderjaar waarin u geen schade claimt bij uw verzekeraar (indien u schade rijdt en dit zelf betaalt bent u voor de verzekeraar schadevrij) krijgt u er een schadevrij jaar bij. U bouwt op die manier steeds meer no-claim korting op, aangezien men u beloont voor de jaren waarin u geen beroep heeft hoeven doen op uw autoverzekering. De no-claim korting kan gemakkelijk oplopen tot 75% of soms zelfs 80% van de nominale premie, waardoor u zich op een goedkope manier kunt verzekeren.

Wat gebeurt er bij schade

Heeft u te maken met een schade met uw auto en bent u daar zelf verantwoordelijk voor? Dan kunt u besluiten om de kosten zelf te betalen, al is dat in bepaalde gevallen geen optie. U neemt in dat geval contact op met uw verzekeraar, die de schade in de meeste gevallen zal vergoeden. Men zet u 4 – 6 stappen terug op de bonus/malusladder, waardoor u flink meer premie zou gaan betalen. Uw no-claim korting zal voor een groot deel verdwijnen. Wilt u niet zomaar terugvallen in de premie, om ook volgend jaar een scherpe premie te blijven betalen? Dan kunt u gebruik maken van de no-claimbeschermer.

Overstappen en de no-claimbeschermer

Op het moment dat u de no-claimbeschermer gebruikt blijft de korting die u op de premie ontvangt gelijk. Houd er wel rekening mee dat het aantal schadevrije jaren dat u heeft wel wordt teruggebracht. Gaat u overstappen naar een andere autoverzekeraar? Dan is de kans groot dat men alleen naar het aantal schadevrije jaren zal kijken, waardoor u daar een hoge(re) premie gaat betalen.