Home / Blog / Complexe verzekeringen nog weinig online afgesloten

Complexe verzekeringen nog weinig online afgesloten

Consumenten sluiten hun zorgverzekering in 75% van de gevallen online af, maar het aantal mensen dat ook meer complexe producten als levensverzekeringen online afsluit blijft hier enorm op achter. Dat blijkt uit cijfers van onderzoeksbureau GfK, dat keek naar het online gedrag van consumenten, op het gebied van verzekeringen. Het zijn vooral de meer complexe producten als schade- en levensverzekering die te lastig in elkaar zitten om online af te sluiten. Dat neemt niet weg dat bijna iedereen die een verzekering afsluit zich online oriënteert.

40% sluit online verzekering af

Meer dan de helft van de consumenten doet eerst onderzoek op het internet, bijvoorbeeld wanneer ze een schadeverzekering afsluiten. Vervolgens luit 40% van de mensen deze verzekering ook daadwerkelijk af. Het is opvallend om te zien dat steeds minder mensen de verzekering afsluiten, naarmate het gaat om een meer complex product. Met name de levensverzekering is een goed voorbeeld, aangezien maar 30% van de ondervraagden aangaf dat ze deze online afsluiten. Ongeveer 40% zegt zich in ieder geval online te oriënteren. Dat aantal ligt wat hoger, maar blijft achter bij de percentages voor de overige verzekeringen.

Gebruik van de smartphone

Bovendien maken steeds meer mensen gebruik van een smartphone om op zoek te gaan naar informatie over de verschillende verzekeringen. Op dit moment maakt ongeveer 15% gebruik van dit mobiele apparaat. 4% van de ondervraagden gaf aan de verzekering vervolgens ook daadwerkelijk via de smartphone af te sluiten. In de meeste gevallen maken we nog altijd gebruik van een laptop of een desktop, op het moment dat we online een verzekering af gaan sluiten. Dat lijkt vooral te maken te hebben met het feit dat dit vertrouwen wekt en dat we daarnaast het overzicht beter kunnen bewaren. Er ligt wat dat betreft een kans voor verzekeraars, om de mobiele websites wellicht anders in te richten.

Plaats een reactie