Home / Blog / Wat is een goede studentenverzekering pakket?

Wat is een goede studentenverzekering pakket?

Steeds meer aanbieders bieden tegenwoordig een studentenverzekering aan. Het maakt daarbij niet uit wat voor verzekering je afsluit. Of het nu een autoverzekering, zorgverzekering of reisverzekering is, er zijn vaak speciale studentenverzekeringen. Dit zijn verzekeringen die speciaal bedoeld zijn voor studenten. Vaak ligt de premie lager in vergelijking tot de standaard pakketten die worden aangeboden.

Sommige aanbieders bieden zelfs een studentenverzekering pakket met meerdere verzekeringen in één. Omdat er steeds meer aanbieders zijn kan het lastig zijn om een antwoord op de vraag “Wat is een goede studentenverzekering pakket?” te geven. Waar moet je op letten als je een studentenverzekering wilt afsluiten en hoe ontdek je wat de beste aanbieder is?

Onafhankelijke vergelijking


Een goede studentenverzekering vinden is niet zo ingewikkeld. Je kunt het beste gebruikmaken van een onafhankelijke vergelijkingstool. Er zijn tegenwoordig verschillende websites die zo’n vergelijking aanbieden. Let goed op van welke vergelijker je gebruikmaakt. Gebruik alleen vergelijkers die een 100% onafhankelijk resultaat laten zien. Als je gaat vergeleken is het verstandig om niet alleen naar de premie te kijken, maar ook naar de kwaliteit van een verzekeraar.

Heb je een studentenverzekering gezien met een lage maandelijkse premie? Kijk dan even naar de beoordelingen en reviews die klanten hebben gegeven. Zijn ze blij met de verzekeraar? Is de service goed geregeld? Is een verzekering eenvoudig op te zeggen, zonder gedoe? Dat zijn belangrijke vragen als je wilt weten hoe betrouwbaar een verzekeraar is.

Studentenverzekering afsluiten

Als je eenmaal een goede studentenverzekering hebt gevonden, dan kun je deze eenvoudig afsluiten via internet. Is het een nieuwe verzekering, dan kun je de aanvraag direct indienen. Heb je al een andere verzekering lopen, dan kan het zijn dat je met een opzegtermijn te maken hebt. Onderzoek eerst wat deze opzegtermijn bedraagt voordat je de nieuwe verzekering afsluit. Over het algemeen heb je te maken met een opzegtermijn van één maand.

Stel dat je de oude verzekering per 1 juni kunt opzeggen, dan kun je die datum als ingangsdatum opgeven bij de nieuwe verzekering. Zo voorkom je dat er dubbele kosten in rekening worden gebracht.

Plaats een reactie