Home / Blog / Klimaatvriendelijke autoverzekering tegen milieuvervuiling

Klimaatvriendelijke autoverzekering tegen milieuvervuiling

De Utrechtse stichting Natuur & Milieu is van mening dat het tijd is voor een autoverzekering die ervoor zorgt dat de milieuvervuiling kan worden teruggedrongen. Men wil de uitstoot van CO2 laten compenseren door de autogebruiker. Het wordt een verzekering die bij meerdere verzekeraars kan worden afgesloten, waardoor men hoopt op een groot succes. Met de klimaatvriendelijke autoverzekering kunnen automobilisten ervoor zorgen dat ze in ieder geval wat terug kunnen doen voor de vervuiling die ze veroorzaken.

Emissierechten kopen

De speciale autoverzekering van Natuur & Milieu gaat emissierechten opkopen om er op die manier voor te zorgen dat de fabrieken daar niet de beschikking over kunnen krijgen. De emissierechten worden met name in Europa ingekocht, om CO2 uit te mogen stoten. Door zelf de emissierechten op te kopen en die vervolgens te vernietigen zorgt men ervoor dat andere fabrieken niet de beschikking kunnen krijgen over deze rechten. Hierdoor kan er minder CO2 uitgestoten worden. Op die manier wil Natuur & Milieu ervoor gaan zorgen dat er minder CO2 uitgestoten zal worden, waardoor de autoverzekering op een indirecte manier bij kan dragen aan een beter milieu.

€22 per jaar extra

Uiteindelijk zullen het uiteraard de automobilisten zijn die gaan betalen voor de emissierechten, door de premie per jaar net wat hoger te stellen. De Stichting Natuur & Milieu is van plan om per jaar ongeveer €22 in rekening te brengen bij de automobilisten, om daar de compensatie van te betalen. Dat zou betekenen dat iedereen met een auto de mogelijkheid krijgt om er voor een paar tientjes per jaar voor te zorgen dat het milieu minder last heeft van het gebruik van de auto. Het is wat dat betreft relatief voordelig om zelf een steentje bij te dragen aan het milieu.

Plaats een reactie