Home / Rechtsbijstandverzekering / Is een rechtsbijstandverzekering echt nodig?

Is een rechtsbijstandverzekering echt nodig?

Familie op het strand

Heeft u een rechtsbijstandverzekering nodig en verstandig, of kunt u prima zonder en is het vooral iets waar de verzekeraars geld aan verdienen? Houd er rekening mee dat er verschillende modules beschikbaar zijn, aangezien er een groot aantal verschillende conflicten bestaan. Dit zijn geen zaken waar we op rekenen, aangezien het over het algemeen buiten onze schuld om gebeurt. Dat neemt niet weg dat het ook u kan overkomen, waardoor het prettig is om terug te kunnen vallen op juridische hulp.

Diverse modules beschikbaar

Er zijn binnen de rechtsbijstandverzekering een aantal diverse modules, waardoor het niet nodig is om standaard het complete pakket af te sluiten. U kunt er bijvoorbeeld voor kiezen om u alleen te verzekeren tegen de conflicten waar u op uw werk mee te maken kunt krijgen. Wordt u bijvoorbeeld ontslagen en doet men dat op een onrechtmatige manier? Dan is de kans groot dat u daar met behulp van juristen wat aan kunt doen. Normaal gesproken kost dat u echter een hoop geld, waardoor het op dat moment prettig is om gebruik te kunnen maken van uw verzekering.

Gesubsidieerde rechtsbijstand

Heeft u een laag inkomen en wilt u toch gebruik maken van rechtsbijstand? Dan heeft u daar niet in alle gevallen een rechtsbijstandverzekering voor nodig. U kunt namelijk gebruik maken van gesubsidieerde rechtsbijstand, waarmee de overheid ervoor wenst te zorgen dat deze hulp voor iedereen beschikbaar is. Men zal goed kijken naar uw verzamelinkomen. Dit dient als alleenstaande bijvoorbeeld lager te zijn dan €25.200 (2013) en dient lager te zijn dan €35.600 (2013) indien u gehuwd bent, u samenwoont of u een minderjarig kind heeft. U heeft in dat geval dan niet direct een rechtsbijstandverzekering verstandig om voor de nodige juridische hulp te kunnen zorgen.

Diverse conflicten

Houd er rekening mee dat we ons de conflicten over het algemeen niet goed voor kunnen stellen, maar dat iedereen er mee te maken kan krijgen. Vraagt u op een verjaardag of een andere bijeenkomst eens rond wie er wel eens gebruik heeft gemaakt van juridische hulp, of wie dat had willen doen. De kans is groot dat het om een groot aantal mensen gaat. Bovendien kost een rechtsbijstandverzekering u slechts een paar euro in de maand.