Home / Blog / Verzekering auto duurder voor jonge en oude bestuurders

Verzekering auto duurder voor jonge en oude bestuurders

Uit onderzoek van Verzekeringssite.nl is gebleken dat automobilisten van zowel jonge als oudere leeftijd een stuk meer premie betalen dan iedereen van middelbare leeftijd. De verschillen kunnen flink oplopen, waardoor het vooral voor de jonge en oudere bestuurders verstandig is om een goede vergelijking van de kosten te maken. Door online de verschillende aanbieders op een rij te zetten is het mogelijk een relatief voordelige autoverzekering af te sluiten, al zullen de volwassenen van middelbare leeftijd altijd minder betalen.

Verschil tot €1800 mogelijk

Het verschil in premie per jaar kan oplopen tot €1800, waarmee er sprake is van een enorme scheefheid. Vooral jonge automobilisten betalen erg veel, aangezien de verzekeraars profiteren van het beeld dat zij vaak meer schade rijden. De premies worden omhoog bijgesteld voor jonge bestuurders en in een aantal gevallen dienen ze ook nog eens meer eigen risico te betalen. De oudere bestuurders worden in veel gevallen zelfs niet eens geaccepteerd (40% van de verzekeraars weigert personen boven de 64 jaar), of dienen een hogere premie te betalen.

Eigen risico binnen de autoverzekering

Ook het eigen risico wordt niet altijd op dezelfde manier aangeboden. Zowel jonge als oudere bestuurders krijgen vaak te maken met een hoger eigen risico. Dit gaat vaak om enkele tientjes tot bijna honderd euro, wat betekent dat zij in het geval van een kleine schade zelf voor de kosten op dienen te draaien. In combinatie met de hogere premie zorgt dit ervoor dat een autoverzekering behoorlijk duur uit kan pakken voor jonge en oudere bestuurders. De bestuurders van middelbare leeftijd komen er het best af in het onderzoek, aangezien zij relatief voordelig een autoverzekering af kunnen sluiten, zonder toeslagen.