Home / Blog / Inboedelverzekering voor studenten als je op kamers gaat

Inboedelverzekering voor studenten als je op kamers gaat

Ga je als student op kamers, maak dan gebruik van de inboedelverzekering voor studenten, die er speciaal op gericht is om jouw spullen zo goed mogelijk te verzekeren. De kans is groot dat je een laptop en een smartphone in huis hebt liggen, waardoor de schade aardig op kan lopen op het moment dat je te maken krijgt met een diefstal.

Ook in het geval van waterschade of brand dien je een flinke greep in je portemonnee te doen om de schade zelf te kunnen vergoeden. Het is daarom interessant om eens goed te kijken naar de inboedelverzekering voor studenten.

Verzekerde onderdelen

Kijk bij het beoordelen van de inboedelverzekering voor studenten natuurlijk goed naar de verschillende verzekerde onderdelen. Over het algemeen geldt er een maximaal bedrag voor het verzekeren van apparatuur, waar zowel je laptop, je televisie en je smartphone toe behoren. Heb je daarnaast een tablet liggen? Ook dat is een waardevol apparaat dat tot deze categorie behoort. Zorg er op die manier voor dat je goed gedekt bent en je niet over de maximale uit te keren waarde heen gaat. Houd ook rekening met de waarde van je kleding en bijvoorbeeld de boeken die je in je kamer hebt staan.

Noodzaak inboedelverzekering

Ga bovendien na over het nodig is om een inboedelverzekering voor studenten af te sluiten. In veel van de gevallen is dat een goed idee, maar er zijn ook algemene inboedelverzekeringen beschikbaar waarmee je ouders er automatisch voor zorgen dat je goed gedekt bent. De dekking geldt dan voor de inboedel in de eigen woning, maar ook die van studenten die in Nederland op kamers zitten. In dat geval is het niet nodig om een inboedelverzekering voor studenten af te sluiten, mits de waarde van je spullen er niet voor zorgt dat jullie over het verzekerde bedrag heen gaan.

Aanvullende dekkingen

Uiteraard kun je binnen de inboedelverzekering voor studenten ook gebruik maken van een aantal aanvullende dekkingen. Wat dacht je bijvoorbeeld van de aansprakelijkheidsverzekering? Je zorgt er daarmee voor dat je gebruik kunt maken van je verzekering op het moment dat je een glas bier over de laptop van een medestudent heen gooit, of dat je de schade vergoed krijgt als je per ongeluk een tablet laat vallen. Er mag geen opzet in het spel zijn, maar in alle andere gevallen zal de aanvulling op je inboedelverzekering voor studenten een handige extra dekking blijken, waar je dankbaar gebruik van kunt maken.

Plaats een reactie