Home / Blog / Nog altijd dure en goedkope autoverzekeringen

Nog altijd dure en goedkope autoverzekeringen

Het is nog altijd een uitstekend idee om de verschillende autoverzekeringen met elkaar te vergelijken, om er op die manier voor te zorgen dat er niet teveel kosten gemaakt worden. Ondanks dat het inmiddels mogelijk is om de premies gemakkelijk naast elkaar te zetten blijken er namelijk nog altijd grote verschillen te zitten in de aanbiedingen van de verschillende verzekeraars op dit gebied. Zo is de duurste autoverzekering nog altijd 3x duurder dan de meest voordelige aanbieding, terwijl de consument er uiteindelijk dezelfde dekking voor zal krijgen bij een uitstekende verzekeraar.

Onderzoek onder verzekeringen

De resultaten zijn naar voren gekomen uit een onderzoek dat men jaarlijks doet naar de verschillende premies die men rekent. Hieruit blijkt bijvoorbeeld dat de premies omhoog zijn gegaan, maar dat dit over de hele linie gebeurd is. De verschillen in premies zijn wat dat betreft dan ook niet groter of kleiner geworden, waardoor het nog altijd loont om een vergelijking te maken. Consumenten kunnen gemakkelijk meer dan €1.000 per jaar besparen door op zoek te gaan naar een goede autoverzekering en die met een voordelige premie af te sluiten.

Stijging van de premie

Daarnaast heeft men geconstateerd dat de kosten van de premie voor de autoverzekering over de gehele linie omhoog zijn gegaan. Het is vooral de premie van de WA autoverzekering die flink hoger is geworden. Voor de minst uitgebreide, en verplichte, autoverzekering dienen consumenten dit jaar 16% meer te betalen dan vorig jaar. Over de gehele linie zijn de premies van de autoverzekeringen met ongeveer 11% omhoog gegaan. Het is wat dat betreft duidelijk dat de kosten behoorlijk zijn toegenomen. Alleen al daarom is het verstandig om de premies van de autoverzekeringen goed met elkaar te vergelijken, om te voorkomen dat er teveel betaald dient te worden.

Plaats een reactie