Home / Blog / Hoe kan ik overstappen naar een andere verzekeraar?

Hoe kan ik overstappen naar een andere verzekeraar?

Heb je momenteel een verzekering lopen die je wilt opzeggen? Het is verstandig om regelmatig je verzekeringen onder de loep te nemen en na te gaan of er geen alternatieven zijn. In veel gevallen is er sprake van een goedkoper of beter alternatief. Zo kan het geen kwaad om aan het eind van elk jaar je zorgverzekering te vergelijken.

Je krijgt in november of december van elk jaar bericht van je zorgverzekeraar. In een brief of e-mail staat de nieuwe premie voor het komende jaar vermeld. Het is verstandig om deze premie te vergelijken met die van andere verzekeraars.

Verzekeringen vergelijken via internet

Het vergelijken van de verschillende doe je via eenvoudig via internet. Via een online vergelijkingssite kun je binnen één minuut zien welke mogelijkheden er zijn. Je ziet direct of er goedkopere alternatieven zijn. Is er geen goedkoper alternatief, kijk dan naar de voorwaarden van je verzekering. Zo kan het zijn dat een tandartspakket bij drie aanbieders evenveel kost, maar dat één van de aanbieders 500 euro per jaar vergoed.

Stel dat de eerste twee slechts 250 euro vergoeden, dan kan het interessant zijn om van verzekeraar te wisselen. Overigens is het niet alleen je zorgverzekering die je jaarlijks onder de loep moet nemen. Ook je autoverzekering, inboedelverzekering, reisverzekering en aansprakelijkheidsverzekering kun je eens per jaar erbij pakken. Je kunt dan nagaan hoeveel je per maand aan premie kwijt bent en of er goedkopere verzekeringen zijn.

Overstappen met een overstapservice

Bijna alle verzekeraars bieden een zogenaamde overstapservice. Wat voor voordelen biedt zo’n service? Vroeger moest je zelf je oude verzekering opzeggen. Dit kon meestal alleen per briefpost. Er zijn nog steeds bedrijven die op deze manier werken. Dit is onnodig ingewikkeld en tijdrovend.

Gelukkig bieden de meeste aanbieders een zogenaamde overstapservice aan. Het grote voordeel is dat je de oude verzekering niet hoeft op te zeggen. De nieuwe verzekeraar regelt dit voor je, kosteloos en zonder zorgen. Als een overstapservice wordt aangeboden raden wij je zeker aan om er gebruik te maken. Het scheelt je tijd en moeite, dat is natuurlijk mooi meegenomen.

Plaats een reactie