Home / Blog / Uitvaartpolis of zelf sparen

Uitvaartpolis of zelf sparen

De kosten van een uitvaart kunnen vaak flink oplopen, waardoor het verstandig is om vooraf voldoende kapitaal op te bouwen. U kunt een uitvaartpolis afsluiten, maar er aan de andere kant ook voor kiezen om zelf het kapitaal bij elkaar te sparen. In de beide gevallen zorgt u ervoor dat uw nabestaanden niet te maken zullen krijgen met de hoge kosten. Het is uiteraard verstandig om uw wensen vooraf goed op papier te zetten en ervoor te zorgen dat het beschikbare kapitaal toereikend zal zijn voor de uitvaart zoals u die graag heeft.

Voordeel uitvaartpolis

Een uitvaartverzekering is vooral interessant vanwege het feit dat u er geen omkijken naar heeft en het kapitaal per direct beschikbaar is. Zodra u start met de verzekering zal men uitkeren op het moment dat u komt te overlijden. Met name bij het overlijden op jonge leeftijd is dat interessant, aangezien er dan niet altijd voldoende tijd geweest is om te sparen. Bovendien kunt u kiezen voor vooraf opgestelde pakketten. Op die manier kunt u de uitvaartpolis als het ware gebruiken om op een eenvoudige wijze een waardige en plechtige uitvaart samen te stellen, zoals u die wenst.

Voordelig zelf sparen

Aan de andere kant blijkt het in veel gevallen voordeliger om zelf te sparen voor de uitvaart. Een uitvaartpolis brengt kosten met zich mee, terwijl een spaarrekening alleen maar rente op zal leveren. Indien er voldoende kapitaal beschikbaar is (een uitvaart kost al snel €5.000 – €8.000) kunt u er beter voor kiezen om zelf te sparen. De nabestaanden kunnen dit kapitaal dan gebruiken om uw wensen in vervulling te laten gaan. Uiteraard is dit het meest interessant bij een relatief laat overlijden, aangezien er op die manier voldoende tijd is om het kapitaal bij elkaar te sparen en zelf in de kosten te voorzien.

Plaats een reactie